74 éves hölgy a motoron

2012.02.20. 16:19

Sosem vagy elég öreg, mondta Mercedes Silvestre, a 74 éves hölgy, aki fia mögött utazva bejárta Nepált és a Himaláját. Útjuk során egy BMW R1200GS nyergében kalandoztak 18 hónapig – kemény a hölgy, igaz?

„Gyönyörű volt, csodálatos élményeket adott a rengeteg látnivaló. Büszke vagyok a fiamra, mert boldog és hisz abban, amit csinál. Hálás vagyok, hogy elhívott a kalandra. Sokan persze úgy gondolják, hogy egy ilyen öregasszonynak már semmilyen motoros kaland nem való, pláne egy ekkora – a lényeg, hogy 74 évesen is fiatalnak kell maradni. Nem könnyű, de a jó étkezés és sok mozgás segít. Hiszek benne, hogy ha a fiam lesz ennyi idős, még akkor is motorozik majd, akárcsak az apja; mindkettő igazi sportember.” – mondta a túra után Silvestre asszony.

„Apámtól kaptam az első motoromat, kicsi, gyerekeknek való gép volt. Nyolc éves voltam, csodás ajándék volt. Rengeteget tanultam szüleimtől – nekik is fontos volt nem csak a testi, hanem a szellemi frissesség is. Anyámat Nepálban látni hihetetlen volt, rendkívül boldogok voltunk mindketten.” – tette hozzá Miquel Silvestre, a spanyol világutazó.