Egymilliárd euró? A hülyének is megéri...

2012.03.14. 15:54

Úgy tűnik, a vevők harcolnak a Ducatiért. A nemrég az indiai Hero érdeklődött, most ismét a németek hozzák helyzetbe a gazdasági szakemberek. Szakmai körökből származó hírek szerint az Audi már megkezdte az egyeztető tárgyalásokat a tulajdonossal, az Investindustrial társasággal. A Volkswagen konszern leányvállalatának szóvivője azonban Ingolstatdban elzárkózott attól, hogy a dpa hírügynökségnek megerősítse az értesülést.

Már hosszabb ideje folynak találgatások a Volkswagen konszern terjeszkedéséről motorkerékpár gyártás irányába. értesülések szerint elsősorban a konszern felügyelőbizottsága elnöke, Ferdinand Piëch érdeklődik a Ducati iránt. A konszern vezérigazgatója Martin Winterkorn hétfőn nem cáfolta, de nem is erősítette meg vállalata vásárlási érdeklődését.

A Ducati 1926-ban alakult meg és azóta a világ legrangosabb, legismertebb motorkerékpár márkái közé tartozik. A Investindustrial pénzügyi befektető társaság néhány évvel ezelőtt vásárolta meg a krízisbe jutott vállalatot. A tulajdonos nemrégiben kínálta fel értékesítésre a motorkerékpár gyárat egymilliárd euróért.

Az Audi korábban maga is gyártott motorkerékpárokat DKW és NSU márkanevek alatt. Az NSU Motorenwerke az 50-es években a legnagyobb motorkerékpár gyártó volt a világon. Az NSU Motorenwerke 1969-ben fuzionált az ingolstadti Auto Union GmbH (Audi, Horch, DKW, Wanderer) vállalattal.

A Ducati vételárát az Audinak meg sem kottyanna kifizetni. Tavaly a Volkswagen leányvállalata történetének legnagyobb nyereségét érte el, 4,4 milliárd eurót, 69 százalékkal többet mint egy évvel korábban. Világszerte 1,3 millió autót adott el 2011-ben, ami értékesítési rekord. Eladásait 2015-ra 1,5 millióra tervezi növelni az Audi.