Pert vesztett a Pannonia

2012.03.22. 14:51

Első fokon pert nyert a várpalotai önkormányzat a Magyar Motorkerékpár Kft. ellen, amely Pannónia motorok gyártását tervezte Várpalotán – közölte Schnöller Kitti, a városháza sajtóreferense szerdán az MTI-vel.

A cégnek a Veszprémi Törvényszék ítélete szerint vissza kell fizetnie az önkormányzat által biztosított 15 millió forintot, mivel nem valósult meg a beruházás és a munkahelyteremtés. Ezen kívül 900 ezer forint illetéket és 635 ezer forint perköltséget is ki kell fizetnie a cégnek a nem jogerős ítélet szerint.

A cég új Pannónia motor gyártását akarta megkezdeni Várpalotán, 10-15 munkahely teremtésével.

Hogy volt?

A magyar motorkerékpárt Mázló Imre próbálta meg visszahozni. A prototípus bemutatására hosszas halogatás után Várpalotán került sor 2010. április 6-án. A bemutatott gép fő elemeiben megegyezett az angol CCM CR40 modellel, de a Pannonia márkenév sem képezte és nem képzi ma sem a Magyar Motorkerékpár Kft. tulajdonát.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.