Formás fenék, ki-be lehet tologatni

2012.04.02. 14:17

Kitartó harcosok, bár lehet, hogy csak a becsületükért küzdenek:amint arról a közelmúltban beszámoltunk, a Moto Morini a csődeljárás után mégis visszatér. A frissen bemutatott Rebello 1200 Giubileo a már ismert karakteres V2-est használja – az üzleti modelljükben nem nagyon hiszünk, de a 75. jubileum jelentőségének bőven megfelel.

A 130 lóerős gép limitált példányszámban, mindössze hatszázas szériában készül. Talán ők is látják, hogy a bőven kitárgyalt csődeljárás utáni óvatos visszatérés keretében nehéz lenne többet eladni. Az értékesítést ötletes internetes regisztrációval indítják; ára egy előzetes netes regisztráció után 13900 euró, vagyis 4,16 millió forint. 2013 során a régebbi, Veloce, Granpasso és Scrambler modellekre is online csaphatunk le.

A Rebello egyébként kifejezetten formás – nincsenek rajta hivalkodó részletek, inkább az egységes összkép irányába vitték el a külsőt. Az elektromosan tologatható hátsó idom kifejezetten ötletes, korábban szériamotoron még nem láttunk hasonlót.