Új motor a postásoknak

2012.04.10. 10:18

Megújul a flotta: az öreg 125-ös Yamahák helyett új motorkerékpárokat vásárolna a Magyar Posta Zrt. (MP) beszerzési igazgatósága. A közbeszerzési eljárás legfeljebb 237 (L1e járműkategóriába sorolt) segédmotor-kerékpárrat és 35 (L3e kategóriájú) motorkerékpárra vonatkozik.

A pályázat nyertesének vagy nyerteseinek 120 nap alatt kell leszállítani a gépeket. A közbeszerzés értékéről és a műszaki elvárásokról a Posta a folyamatban lévő eljárásra hivatkozva nem kívánt nyilatkozni a Napi Gazdaságnak.

A Posta jelenlegi állománya 3700 járművet tesz ki, ezek közül több mint 860 motorkerékpár - mondta Szerdahelyi Kinga szóvivő. A gazdasági lapnak elmondták, idén 174 tehergépkocsi üzembe állítását is tervezik, ezek bérleti konstrukcióban kerülnek az állományába.

A Magyar Posta járműparkjának átlagéletkora 7,5 év, így a nyolc évnél idősebb gépeket szeretnék elsősorban lecserélni. A beszerzést több szempont is indokolja: elsősorban az életkort, a javítási költséget és az üzembiztonságot veszik figyelembe. Az ajánlattételi határidő május 14-én jár le.

Forrás: Napi Gazdaság