Ez aztán a szülinap!

2012.04.17. 10:26

Negyven éves a Z: a Kawasaki legendás utcai sorozata elérte az egészséges középkort. A családalapító Z1-et 1972-ben mutatták be a kölni motorkiállításon. A soros négyhengeres akkor természetesen még léghűtéses kivitelben készült, motorja hengerűrtartalma 903 köbcenti volt.

Inamura „Ben” Gjuicsi formatervező nevéhez fűződik a külső: a finoman ívelt tartály, a markáns kipufogó sokak számára örökre meghatározta, hogy kell kinézni egy motorkerékpárnak. A Kawasaki a kezdetektől a férfiak erős gépeként aposztrofálta a típust annak ellenére, hogy a nagy Z után sorra jöttek a kisebbek.

Az év során a cég számos helyen tart történelmi ünnepségeket. A közismert motoros találkozóhelyen, a londoni Ace Caféban is kiállítással készülnek, de az őszi intermotos stand is feltehetőleg a 40. jubileum jegyében lesz kialakítva.

A Totalbike nevében: Isten éltessen Z!

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.