Ne siess, traffiznak a zsaruk!

2012.04.18. 16:16

Országszerte fokozottan ellenőrzi a gyorshajtókat a rendőrség a csütörtökön záruló háromnapos akcióban – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerdán az MTI-vel.

Az akciót az indokolja, hogy a sebességtúllépés Magyarországon a legelterjedtebb közlekedési szabályszegés és a legfőbb baleseti ok. Évek óta az összes személyi sérüléses közúti baleset mintegy 25-30 százaléka, a halálos kimenetelű baleseteknek pedig 40 százaléka vezethető vissza a gyorshajtásra – olvasható a közleményben.

A magyar rendőrök is részt vesznek a Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának (Tispol), a sebességtúllépés ellenőrzésére kiterjedő ellenőrzés-sorozatában. A közlekedésbiztonsági kampányt Európa-szerte 2012. tizenhatodik hetében (április 16. és 22. között) rendezik meg.

Cikkünk a témában: Vasárnaptól lecsukhatják gyorshajtásért

A kormányrendeletben meghatározott büntetési tételek megtekinthetők ezen a linken.

Áprilisban a következő helyeken várható traffipax. (forrás: police.hu)

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.