Nagymesterek a betonon

2012.04.19. 14:42

Idén sem kell veteránok nélkül maradni: ha tavasz, akkor Millenáris Velodrom. A Budapest szívében található döntött falú oválpályán rendezett mulatság az ország legszórakoztatóbb rendezvénye: testközelből, mozgás közben láthatjuk azokat az autókat és motorokat, amelyeket amúgy csak statikus kiállításokon vagy a youtube-on csodálunk.

Már tavaly is nagyon vártuk Luigi Taverit, de az idős világbajnok akkor nem tudott eljönni. Most úgy tűnik, itt lesz, sőt, motorra is ül. Paulovits Imre, a jelenleg Svájcban élő újságíró segít abban, hogy az esemény létrejöhessen. Telefonos megkeresésünkre elmondta, hogy a 83 éves versenyző máig aktív, szívesen motorozik utcán is.

Aktuálisan egy 600-as Honda Hornetet használ, míg Magyarországon egy Ágoston Ronald által épített 350-es verseny Hondát hajt majd meg. Szabó ll. László is jelen lesz, bár nem biztos, hogy a hazai legenda nyeregbe ül – egy biztos, megpróbálják rábeszélni – ehhez Imre saját verseny oldtimer Suzukiját ajánlotta fel.

A Velodromot az Oldtimer Expo betétrendezvényeként tartják. Akit érdekelnek a részletek, vagy az április 27. - május 1. közötti akció pontos programterve, kattintson ide – a hosszú hétvége biztos, hogy az öreg motorok és autók jegyében fog telni.