Nem csúszott Talmácsinak

2012.04.21. 20:26

A Talmácsi Gábor Média közleményét változtatás nélkül közöljük.

Immár az egyik legfontosabb akadálya is elhárult annak, hogy a Hungaroringen ismételten nemzetközi gyorsasági motorversenyeket rendezzenek, miután a FIM által előírt módon és a nemzetközi szövetség által ajánlott, csúszásmentes festékkel újrafestették a mogyoródi pálya rázóköveit, szegélycsíkjait, a teljes boxutca felületét és a rajtrácsot is.

Szalay Balázs, a Hungaroring Sport Zrt. üzletfejlesztési igazgatója elmondta, a munka elkészült, és immár minden feltételnek megfelel a magyar pálya, hogy nemzetközi motorversenyt is rendezhessenek rajta. A hazai Formula 1-es Versenypályát Magyarország egyetlen gyorsasági motoros világbajnoka, a 2007-ben a 125 köbcentiben győztes Talmácsi Gábor tesztelte több órán keresztül.

A Nemzetközi Motorsport Szövetség – FIM – szakemberei tavaly kifogást emeltek a Hungaroring pályacsík festése miatt, nem adták meg a rendezéshez nélkülözhetetlen licencet, így a pályán nem is tudták megrendezni a Magyar Bajnokság őszi futamait. A Hungaroring Sport Zrt. vezetősége azonban lépett, megfogadva a FIM ajánlását, csúszásmentes festékkel újra lefestette a rázóköveket, a szegélycsíkjait, a teljes boxutca felületét és a rajtrácsot is.

„A munkával már elkészültünk, immár minden nemzetközi és hazai előírásnak megfelel a pálya, így semmi akadálya nincs annak, hogy a nemzetközi szövetségtől megkapjuk a versenyengedélyeket. Mielőtt a FIM szakemberei leellenőriznék a munkálatok elvégzését, felkértük Talmácsi Gábort, hogy egy mindenre kiterjedő teszten győződjön meg arról, hogy a Hungaroring tökéletesen alkalmas gyorsasági motorversenyek megrendezésére” – fogalmazott Szalay Balázs, a Hungaroring Sport Zrt. üzletfejlesztési igazgatója.

2007 világbajnoka öt órán keresztül, délelőtt 10.00-tól délután 15.00-ig tesztelte a pályát, és amikor leszállt Hondája nyergéből, igencsak elégedetten beszélt a pályán tapasztaltakról.

„Alapos teszten vagyok túl, és örömömre szolgált, hogy a Hungaroring engem kért fel erre a feladatra. A tapasztalataim nagyon jók, úgy érzem, most már megkaphatja a licencet a mogyoródi pálya. Az újrafestett rázókő és fehér csík tapadása végig megfelelő a teljes pályán, és jól ki lehet motorozni a rázókövekre. A 14-es kanyar új aszfaltot kapott, aminek így szintén sokkal jobb lett a tapadása. Nagyon jól éreztem magam a teszt során, és ez az újrafestett pálya nemcsak az utcai motorosok, hanem a versenyzők számára is alkalmas és biztonságos a gyakorlásra és a versenyzésre egyaránt” – jelentette ki Talmácsi Gábor a majd ötórás gyakorlást követően.