Visszavonul. Pihenni persze nem fog

2012.04.21. 13:46 Módosítva: 2012.04.21. 14:04

A mester visszavonul. A nyugdíj nem teljes, hisz Dougie Lampkin nem vágja örökre a pajta mélyére triálmotorját, de a FIM világbajnokságon nem kíván többé indulni.

A legendás versenyző 257 nagydíjjal büszkélkedhet. A sport a vérében van, hisz édesapja is triál világbajnok volt, míg nagybátyja elismert utcai versenyző. A statisztikák alapján a szakág eddigi legsikeresebbje, de tehetsége, sportszeretete és humora a többi versenyző között is elismert.

Öt fedett pályás és hét kültéri világbajnokságot nyert. Négyszer a Trial des Nations csapatversenyen is benne volt a győztes összeállításban, továbbá hatszoros brit, kétszeres spanyol bajnok, valamint háromszor akasztottak nyakába aranyat a legendás Scott Trialon is.

Felszabaduló idejében az utánpótlással szeretne törődni, valamint még nagyobb szerepet vállal a sikeres Gas Gas triál és enduró fejlesztésekben. A Man szigetén élő motoros elmondta: „Még mindig örömöt okoz legyőzni a fiatalokat, így nem megyek teljesen nyugdíjba. Több hagyományos brit szabadtéri triálversenyen rajthoz állok, de szeretnék a FIM Super Enduro bajnokságán is elindulni. Az extrém enduró is nagy szerelmem.”

Lampkin tehát visszavonul, de annyira mégsem – biztosan halljuk még nevét, ha máshol nem, Ausztriában. Feltehetőleg idén is ott lesz kedvenc versenyén, a világ egyik legnehezebbjének tartott Erzberg Rodeón.