A motoros tűzoltó gyors és hasznos

2012.04.28. 09:00

A zsúfolt indiai városokban is szükség van motoros tűzoltókra: több önkormányzat belátta, hogy a szűk utcákkal és lassú forgalommal megátkozott településeken nem csak nagy szirénázó teherautók kellennek, van, hogy elég néhány motor, egy kevés hab meg pár rátermett férfi.

Delhi, Pune és Nagpur kapott a RoyalEnfield gyár által speciálisan felkészített Bullet Electra 500-akból. Ugyan nem sok habot tudnak magukkal vinni, de a tűzoltóság a tűzoltóság helyi vezetői szerint sokszor ennyi is elég, hogy az éppen kezdődő tűzeseteket megfékezzék - van, hogy egy motoros is elég ahhoz, hogy a láng ne terjedjen tovább a bódévárosokban.

Természetesen baleseteknél is segíteni tudnak, hisz mindannyian elvégeztek egy speciális életmentő tanfolyamot - amíg a mentő a helyszínre ér, sérüléseket képesek ellátni, de akár egy szülést is levezetnek. Magyarországon egyelőre csak mentőmotorosok szolgálnak - önök szerint Európa több országához hasonlóan szükség lenne tűzoltókra is?

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.