Magyar, akinek drukkolhatunk

2012.05.02. 10:14

Tabaka József a második helyet szerezte meg a salakmotoros egyéni Európa-bajnokság keddi, debreceni középdöntőjében, így bejutott a következő fordulóba. A másik két magyar elvérzett, Magosi Norbert kilencedik, míg Szatmári László tizedik lett.

A mintegy ötezer néző előtt megrendezett viadal a várt óriási küzdelmet hozta, a 12 nemzet 16 vaspapucsosa hatalmas csatát vívott a kvalifikációért, rengeteg volt a keresztbeverés, ennek is tulajdonítható, hogy két különfutamot is vívtak a versenyzők.

Az első helyet az ukrán Andrij Karpov szerezte meg, a második helyért kiírt ráadásfutamot Tabaka nyerte a dán Kenni Larsen előtt, míg a továbbjutást jelentő 4-6. helyért is szétmotorozást rendeztek. A különfutam nem hozott szerencsét a lett Andrej Lebegyevnek, akinek motorja továbbjutást jelentő helyen állt le, így a német Max Dilger és a dán Claus Vissing örülhetett.

A továbbjutást kiharcoló öt motoros július 28-án, a németországi Stralsundban sorra kerülő úgynevezett Challenge-en ül majd motorra, onnan a legjobb nyolc jut a négyfordulós Európa-bajnoki döntőbe.

Eb-középdöntő, végeredmény:

1. Andrij Karpov (ukrán) 13 pont

2. Tabaka József 12+3

3. Kenni Larsen (dán) 12+2

4. Max Dilger (német) 11+3

5. Claus Vissing (dán) 11+2

6. (tartalék) Andrej Lebegyev (lett) 11+0

...

9. Magosi Norbert 7

10. Szatmári László 7