Előkerült a Harley tulaja

2012.05.03. 10:04

Él, és már elő is került japán tulajdonosa annak a Harley-Davidsonnak, mely egy konténerbe zárva, az óceánon hánykolódva jutott el Kanadáig a tavaly márciusi szökőár után.

Az amerikai gyártó egy japán képviselője hallotta a híreket a történetről, és a motor regisztrációja alapján megtalálta a tulajdonos Ikou Jokojamát, aki a katasztrófában elvesztette három családtagját, és több mint egy éve átmeneti szálláson él. A Harley-t öt éve vette, és egy konténerben tartotta, melyet az otthonával együtt vitt el a víz.

„Félreérthetetlenül az enyém.” – reagált a képek láttán a huszonkilenc éves Jokojama, akinek számos kellemes emléke van a motorról. „Sokat túráztam vele Japánban. Nagyon örülök, hogy visszakerül hozzám, és mindenképpen személyesen akarom megköszönni a megtalálójának.”

Jokojama vágyakozása valójában csak érzelmi lehet, ugyanis nem valószínű, hogy egyhamar újra együtt róják majd az utakat szeretett kétkerekűjével. Még szerencse, hogy a Harley-Davidson felajánlotta neki, hogy amint a motor újra Japán földre ér, nekilátnak a felújításnak.