Kalandos túra Magyarországon

2012.05.06. 08:35

2012. augusztus 11-én először kerül megrendezésre a Corenet-Kaland Motoros Túra, de a szervezők igyekeznek hagyományt teremteni. Az ötlet alapjául a sok éven át remekül megszervezett MERSZ kalandtúra avagy Long Day Trophy szolgált.

A túra kellemes környezetben, szilárd burkolatú úton szervezett tájékozódási verseny. Minden csapat két motorból áll, de természetesen utast lehet vinni. A csapatok indítása egyenként történik. Nem feltétlenül az idő számít, hanem a megtett kilométerek valamint az ellenörző pontokon kitöltött tesztekre és feladatokra kapott pontok száma. A KRESZ szabályainak betartása minden résztvevőre kötelező, az esetleges szabálysértésért automatikus kizárás jár. Érdemes nyitott szemmel gurulni, hiszen a tesztekben sokszor lesznek olyan kérdések, melyekre a választ útközben látható.

A túra útvonala az indulásig titok. A helyszínen minden versenyző kap egy itinert, ami alapján el kell navigálniuk a következő ellenörzőpontig. Miután minden verszenyző beért a célba, eredményhirdetéssel és értékes díjátadásokkal egybekötött vacsora vár a fáradt résztvevőkre.

A nevezési díj csapatonként 12000 Ft. (Egy csapat két motorból áll tehát motoronként 6000 Ft.) A díj tartalmazza a két vezető és egy utas számára az induló csomagot (szendvics, üdítő, jegyzet, toll stb.) valamint egy hideg étkezést az egyik ellenörzőponton és az esti vacsorát az indulóhelyen.

A 2. utas számára a nevezési díj 2000 Ft.

szervezők várják a jelentkezőket.