Tomes Patrik: fassbergi ezüstök

2012.05.22. 11:12

Az oscherslebeni küzdelmeket követően miden versenyző sokkal felkészültebben érkezett az ADAC Mini Bike kupasorozat 2. versenyhétvégéjére Fassbergbe. Patrik a három 15 perces szabadedzés alatt három különböző áttételt és beállítást próbált, melyek közül egyiket sem érezte megfelelőnek a dobogós helyezések eléréséhez.

Az előző idényhez képest óriásit fejlődött, nőtt és persze rengeteget változott a versenyzési stílusa. A megfelelő körültekintéssel kiválasztott áttétel, beállítás és Patrik tudatos motorozása a szoros időmérő edzésen már a 3. pozíciót jelentette számára. Tomes az első verseny hihetetlen zűrös rajtjában már az első kanyart követően a 2. pozícióban motorozott és pozícióját megőrizve a 2. helyen ért célba.

A vasárnapi második versenyre mindenki izgatottan készült. A rajtot követő első kanyarban a vezető hat versenyző szinte egyszerre fordult, ahol Patrik minden centimétert kihasználva a 2. helyen fordult el. A 16 versenykör várakozáson felüli izgalmakat hozott, melyen egyetlen tizedmásodpercnyi kihagyás is pozícióveszteséggel járt volna. Patrik a kiváló 2. helyen ért célba.

A futam után elmondta: „Nagyon sokat dolgoztunk azon, hogy a megfelelő áttételt és beállítást megtaláljuk. Az első verseny is nagyon szoros volt, de a második versenyen annyira kicsi volt már a különbség közöttünk, hogy az egyenesekben sem tudtam pihenni, - pedig iszonyatosan fájt már a meghúzódott lábam. Nagyon boldog vagyok és várom az ascherslebeni versenyt, hogy újra versenyezhessek.”