Már az indiaiak pénzelik Amerikát

2012.07.27. 06:36

A válság miatt a Harley Davidson 2009-ben felszámolta a Buellt, de az alapító nem adta fel: Erik Buell Racing néven új vállalatot hozott létre. Február óta már együttműködnek az indiai Heróval, most pedig húszmillió dollárt kaptak egy meg nem nevezett külföldi befektetőtől. Jól értesült források szerint ezúttal is a Hero segíti ki az amerikaiakat.

Az összeget a milwaukee-i üzem bővítésére és munkaerő felvételére fordítják. A Buell olcsóbb motorok gyártását tervezi: első új modelljük egy húszezer dolláros (4,6 millió forintos) sportmotor lehet, mely a már meglévő – és kétszer ennyibe kerülő - EBR 1190RS mellé érkezik, és a Ducati 1199 Panigale és a BMW S 1000 RR vetélytársának szánják.

Bár a Buell anyagi háttere rendeződni látszik, továbbra sem állhatnak le a befektetők keresésével, hiszen a becslések szerint 100 millió dollárra lenne szükség ahhoz, hogy stabilizálódjon a helyzetük. Ennyiből már biztosítani tudnák a gyártáshoz szükséges feltételeket és az értékesítési hálózatot.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.