Akár még dugó is lehet?

2012.08.02. 09:43

Baleset-megelőzési kampánynapot tart pénteken a MÁV a rendőrséggel közösen a Velencei-tónál: két gárdonyi vasúti átjáróban figyelmeztetik majd a gyalogosokat, a kerékpárosokat és a motorosokat az ottani áthaladás szabályaira - közölte a vasúttársaság szerdán az MTI-vel.

A vasúti átjárókban évente negyven súlyos baleset történik, ezek közül húsz halálos kimenetelű, és az ok minden esetben a gyalogosok, a gépjárművezetők figyelmetlensége - írták a közleményben.

A MÁV hozzátette: pénteken egy szórólappal és négy, a vasút és a közút kereszteződésében történt baleset bemutatásával hívják fel a figyelmet arra, hogy a vasúti útátjárókban történő balesetek fokozott figyelemmel, kellő körültekintéssel elkerülhetők.

A közleményben utaltak arra: a MÁV júniusban-júliusban péntekenként vasútbiztonsági roadshow-t tartott turisztikailag frekventált térségekben. A tájékoztatás szerint míg tavaly a két hónap alatt az útátjárókban tizenhét balesetben nyolcan vesztették életüket, addig az idén hét balesetnek három halálos áldozata volt.