Szürke olasz Granturismo

2012.09.19. 13:48

Én vagyok Menyus!” – kiálthatta röhögve a Ducati Multistrada tervezője, miközben megrajzolta a mókás rajzfilmkarakterek arcvonásait felidéző túramotort. A szépség másodlagos volt, a karakteres megjelenés a lényeg – biztos, hogy a kéthengeres 1200 köbcentis gépet bármilyen parkolóban felismerni a sok BMW GS gyűrűjében.

A 2013-as modellévben az utazásra koncentrálnak: a Granturismo nagyobb plexit és elegáns dobozokat kapott. Mindannyian tudjuk, hogy az aprócska kiegészítő-fényszóró elengedhetetlen a világjáró kinézethez, így vízhűtő sarkába szerelve már a Multistrada 1200 S-en is megtalálható.

A gyáriak ígérete szerint belenyúltak a desmodromikus vezérlésű V2-esbe is, de arról, hogy mi változott, nem adtak ki pontos információt. Pikes Peak nevű testvérmodelljével együtt felszerelték a Skyhookkal (DSS): ez egy számítógép által felügyelt, a változó körülményekre villámgyorsan reagáló futóműállító, olyasmi, mint a BMW HP4 frissen bemutatott okossága.

A fékrendszer része a három állásban aktiválható blokkolásgátló, amelyet kiegészít a kipörgésgátló és a fedélzeti elektronika, amely a vezető igényei szerint igazítja a gép teljesítmény-karakterisztikáját és gázreakcióit.