Újabb nagy meglepetés a Peugeot-tól!

2012.09.21. 18:07

Nincs két hete, hogy a Peugeot bejelentette: egy Onyx nevű dögös tanulmánnyal érkezik a Párizsi Autószalonra. A napokban az is kiderült, mit tesznek majd a 680 lóerős hibrid mellé. Az Onyx Scooterre keresztelt háromkerekűt a fenevad testvérének szánják a franciák. Noha egyelőre mind a két járművet tanulmányként emlegetik, kellően kiforrott konstrukciókról van szó.

A Scooter hajtáslánca a sportautóhoz hasonlóan hibrid: egy elektromotor segíti a 400 köbcentis benzinmotorját. A jármű összteljesítménye így 60 lóerő, végsebessége pedig 150 kilométer/óra. Két üzemmódban használható: urban és sport. Előbbi a városi közlekedésre, míg utóbbi a képességeihez mért száguldáshoz van.

A formatervezésében és megjelenésében autós társára hajazó motor a gyáriak szerint mindössze két litert eszik száz kilométeren, ám ötvenes tempóval képes akár 30 kilométert is araszolni, pusztán villanymotorját használva. Vegyes használatnál 500 kilométert ígérnek egy teli tankkal.

A Peugeot egyelőre csak néhány fotóval és egy kevés infómorzsával szolgált a Scooterről, de a Párizsi szalonig valószínű nem is adnak ki több infót a motorról, vagy a motorral kapcsolatos terveikről. Akárhogy is: nem tartjuk valószínűnek, hogy az oroszlánosok ezzel a háromkerekűvel térnének vissza a motorpiacra.