Ismét motorbaleset a Mecsekben

2012.10.01. 10:28

Fekete, motorbalesetekkel tarkított hétvége van mögöttünk. A meleg, napos idő kicsalta a motorosokat, de sajnos számos súlyos és halálos baleset is történt.

Vasárnap hárman megsérültek két motoros összeütközésekor a 6-os főúton, Pécsvárad és Mecseknádasd között vasárnap – közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Zsobrák Péter elmondta, hogy a balesetben a motorvezetőkön kívül az egyik jármű utasa sérült meg. A rendőrség vizsgálja a történteket, a mentés és a helyszínelés idejére az érintett útszakaszon félpályán haladhat a forgalom.

Súlyosan megsérült az a motoros is, aki személyautóval ütközött vasárnap az Egert Kerecsenddel, illetve a 3-as számú főúttal összekötő úton – tájékoztatta a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Antal Erika közlése szerint a kocsiban négyen utaztak, közöttük egy terhes nő. Esetleges sérülésük fokáról egyelőre nincs információ. A műszaki mentést az egri tűzoltók végezték; a mentés és a helyszíni vizsgálat idejére az útszakaszt teljes szélességében lezárták – mondta a szóvivő.

Meghalt az a motoros, aki személyautóval ütközött péntek este Budapesten, a Bécsi út-Farkastorki út kereszteződésében – tájékoztatott Pap Judit, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese. Elmondta: a motort vezető 50 éves férfi a helyszínen életét vesztette, a baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.