Három henger, ez a jövő?

2012.10.02. 16:23

Páratlan jövő a Yamahánál: az kölni Intermoton izgalmas, háromhengeres tanulmányt mutattak be. A konstrukció bombaként robbant – senki sem várta ezt a japán cégtől. A húrokból épített szoborba ültetett keresztsíkű főtengelyű folyadékhűtéses feltehetőleg a jövő évben érkező középkategóriájú gépet hajtja majd.

A részleteket elnézve biztosak lehetünk benne, hogy a négyhengeres, ezer köbcentis R1-ről csaptak le egy darabot, így hoztak létre egy nagyjából 750 köbcentis háromhengerest – amellett, hogy ez egy kiváló spórolós módszer, a végeredmény még jó is lehet. A Triumph és az MV Agusta is a prímszámra esküszik – a két európai konkurens vevői jól tudják, milyen kellemes hangot és viselkedést biztosít a páratlan dugattyúszám. A Yamahától sem idegen az elrendezés – korábban az XS750 is háromhengeres volt.

 

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.