Ötezerrel több biztonságban motorozó

2012.10.19. 13:01

Már az ötezredik motoros érezheti magát nagyobb biztonságban, miután elvégezte a Honda Safety Hungary vezetéstechnikai képzését. Magyarországon 2008 óta vehetnek részt a jelentkezők az oktatásokon, melynek módszere a Honda hatvanöt éves filozófiáját követik.

A technika fejlődésével sokan gondolhatják, hogy kevesebb tudás is elég egy veszélyes helyzet elkerüléséhez, ám a jármű aktív és passzív biztonsági rendszerei mit sem érnek, ha a kormány egy felkészületlen vezető kezében van. Ezeket a helyzeteket kívánják megelőzni a valódi gyakorlati tudást adó vezetéstechnikai tanfolyamok.

A Safety Hungary bevezető képzésein akár jogosítvánnyal nem rendelkező, de tizennegyedik életévüket betöltöttek is elsajátíthatják a megelőzés és a biztonságos vezetési kultúra fortélyait. A japánban kiképzett oktatók részt vesznek a magyar motoros mentők és rendőrök oktatásában is, amiből levonhatjuk a következtetést, hogy az egynapos, egymásra épülő, robogós vagy utassal végrehajtott tanfolyamok az évek óta motorozóknak is tudnak újat mutatni.

Vegyük figyelembe: a vezetői engedély megszerzését megelőző oktatás nem fektet valami nagy hangsúlyt a balesetek elkerülésére vagy következményeinek csökkentésére. Amikor legközelebb kormánykereket vagy kormányrudat ragadnak, jusson eszükbe, amit a biztonsággal foglalkozó szakemberek már régóta tudnak: a rendszer leggyengébb láncszeme mindig az ember.