Kőkemény szezon, igazi sikerek

2012.10.25. 14:32

Vége az enduro világbajnokság idei szezonjának - az egykor svéd, ma osztrák cég az eddigi legeredményesebb évét tudhatja maga mögött. A szeptember végén megrendezett International Six Days Enduro versenyen megszerzett konstruktőri cím után, most a vb-n törlesztette régi adósságát a gyári csapat: a kilencvenes évek során elnyert hat felnőtt világbajnoki cím óta egyszer sem sikerült azt elhódítani.

Idén, tizennégy évvel az utolsó győzelmet követően vége a várakozásnak, mivel Pela Renet az E2 osztályban a dobogó legfelső fokára állhatott. A csapat hírnevét 2005 és 2006 junior bajnoka, Joakim Ljunggren öregbítette, aki E3 kategóriában a második helyet szerezte meg a győztes Christophe Nambotin mögött. Ötödik lett 2009 junior bajnoka, Oriol Mena.

Ám a Husaberg utánpótlás-világbajnokainak kiöregedése után is a csúcs közelében tudott maradni és idén Mathias Bellino megszerezte a legjobbnak járó serleget. Az ifjúsági korosztályt Giacomo Redondi, a KTM versenyzője nyerte, maga mögött három Husaberg versenyzővel Matteo Bresolinnel (2.) Jamie McCanney-vel(3.) és Albin Elowsonnal (5.).

2010 óta a nők is rajthoz állnak a világbajnokságon, ahol idén két Gas Gas-os versenyző, Laila Sanz és Ludivine Puy mögött negyedik helyen végzett a Husaberg versenyzője Blandine Dufrene.