Halálhír után csendes szívdobogás

2012.11.07. 10:46

Akinek halálhírét keltik, örökké él – talán így van az 1937 óta létező Moto Morinivel is. 1994-ben a bankok ítélték őket halálra, de az romló minőséggel és az elavult modellekkel ők maguk mondták ki saját halálos ítéletüket. 1999-ben az alapító unokaöccsének cége, a kismotorgyártásban érdekelt Morini Franco Motori spa. lett a tulajdonos, de sajnos ő sem húzta sokáig – néhány csodálatos és izgalmas V2-es széria után 2009-ben ott is kezdett összedőlni a kártyavár.

Mikor azt hittük, hogy a Nagy Morini Teleregénynek nem lesz több évadja, és már a maradék raktárkészletet is eladogatták. Jött Sandro Capotosti és Ruggeromassimo Jannuzzelli az Eagle Bike képviseletében; ők 1,96 millió eurót adtak a névért és megmaradt apróságokért.

Úgy tűnik, komolyan gondolják, hisz egy új, rendkívül szép géppel, a 13900 eurós Rebello 1200 Giubileóval azonnal odacsaptak az asztalra, de szép csendben az eddigi motorok gyártását is folytatták.

A sok hercehurca és majdnem eltemetés alaposan megtépázta a nevet, a Rebellóból tervezett limitált szériát mégis mind egy szálig eladták. A Granpasso, a Corsaro és a Scrambler viszont még mindig kapható, 11300, 10900 és 9900 eurós áron. A honlapjuk alapján tavalyi, bemutatóteremből megmaradt gépek is vannak – kétezer eurós kedvezménnyel, két év garanciával.

2013-ra matt színekkel frissítenek: a Corsaro 1200 fekete lett. A rosszfiús viselkedéshez és a döbbenetesen fickós járású blokkhoz passzol ez a köntös. A Scrambler 1200 katonai stílusú festést kapott, amelyhez aranyos kis bőrtáskát adnak – a technika nem változott. A gyáriak ígérete szerint a Rebellóból idén is készül egy kisebb széria.

Önök szerint megérik az évtized végét?