LML: nem kell kézzel gangolgatni

2012.11.13. 16:22 Módosítva: 2012.11.13. 16:24

A 125 köbcentis Star Automatic-kal bővíti robogókínálatát az LML. Az indiai székhelyű gyártó célja az volt, hogy a manuális váltós Star Deluxe-hoz hasonló, ám nem kéziváltós, hanem automata robogót építsenek. Az új modell méreteiben tehát szinte pontosan megegyezik a Deluxe-szal, viszont könnyebb lett annál.

Az egyik legfontosabb változás a korábbi típusokhoz képest a motor elhelyezésében figyelhető meg: az LML egyhengeresét magasabban helyezték el az eddigieknél, és átkerült a bal oldalra – ezzel igyekeztek növelni a robogó egyensúlyát. A négyütemű 125-ös teljesítménye az eddigi 8 lóerőről kicsivel 9 fölé nőtt, a manuális váltót pedig CVT váltotta fel, vagyis a retró típusba, egy hagyományos robogó blokkját szerelték.

A jobb oldali pótkerék helyét az üzemanyagtank vette át, melynek kapacitását 5,5-ről 7 literre növelték. A Star Automatic a katalógus szerint egy liter benzinnel akár 46 kilométert is képes lesz megtenni, így egy tank benzin több mint 300 kilométerre lehet elegendő.

Az új modellnél a kezelőszerveket is átdolgozták: a fokozatmentes váltó miatt a kuplungkar szükségtelenné vált, helyére robogóhoz méltóan a hátsó fék karja került. A műszeregységen két új visszajelző is helyet kapott – az egyik az elektronikusan vezérelt karburátorhoz tartozik, a másik pedig a fékek működtetésekor villan fel.

A Star Automatic minden LML Italia importőrnél elérhető lesz, ára 2510 euró (711 ezer forint), de nálunk ezt az adók várhatóan kissé megemelik majd.