Ezt dobja a népnek a BMW? Ha-ha

2012.11.14. 13:02

Sport-túramotor kínálatát frissíti fel az F 800 GT-vel a BMW. A bajorok az F 800 ST-t váltják le az új modellel, mely nemcsak erősebb lett, hanem komfortosabb is.

A 798 köbcentis sorkettes blokkot ugyan megtartották az elődből, de teljesítményét 85 lóerőről 90-re emelték, csúcsnyomatéka 86 newtonméter maradt. Az erőátvitelről gondozásmentes fogasszíj gondoskodik. Az F 800 GT befecskendezéssel, szabályozott katalizátorral és hatsebességes váltóval készül.

A jövő évtől a BMW minden modelljéhez – így az F 800 GT-hez is – alapáron jár majd az ABS, az kipörgésgátló és az elektronikusan állítható futómű viszont extraként rendelhető a motorhoz.

A kényelmesebb túrázás érdekében megemelték a kormánymagasságot, és módosították a lábtartók pozícióját is, a gyáriak szerint pedig a vezető- és utasülés is kényelmesebb lett. Az ülésmagasság felszereltségtől függően 765 és 820 milliméter közt változik. Az átdolgozott idomoktól és plexitől hatékonyabb időjárás elleni védelmet várnak, az utas lábánál található hővédő lemezt szintén átalakították.

Az F 800 GT élénk narancssárga, sötét grafitmetál és fehér fényezéssel lesz kapható, ára még nem ismert. A BMW soros, kéthengeres motorra épülő modellcsaládját számos módon próbálták már népszerűbbé tenni, de eddig nem érte utol a bokszereket, amelyekből idén eddig 37300 darabot adtak el - az F és a G sorozat 30500 példánynál tart.