Hosszú combú lányok? Igen!

EICMA 2012

2012.11.17. 09:53

Na, miért megy az ember motorkiállításra? Hogy a nyálát csorgassa: csodás motorok és csinos lányok sziluettje kényezteti a retinát. A milánói Eicma Európa legnagyobb ilyen rendezvénye, bőven volt mire ráfordítani az objektívet. A híreket már láthatták, egész héten, napról-napra hoztuk az újdonságok anyagait, most itt egy kis szubjektív képriport a mi kedvenceinkről.

A kis polinis Vespát nagyon meggyúrnánk, biztos, hogy hajmeresztő teljesítményre képes; a cég nagyon érti a kétütemű tuningot. A 946 is csodás, már a prototípust látva is leesett az állunk, mennyire bátran és jó érzékkel nyúlnak az olaszok a múlt formáihoz úgy, hogy az aktualitást is képesek szem előtt tartani.

Hasonló okok miatt rajongunk a 40 éves a Z standra kitett Kawasakiért. A modern vázra régi tankot, ülést és faridomot tettek - ezek után, ha lenne bennük becsület, ezt szériába is kiadnák, biztos, hogy motorok ezrei esnének térdre világszerte. Természetesen az eredeti és a mostani sportgépeket is lekaptuk, legyen teljes a kép.

A Moto Guzzi sokáig ígérgetett, de az év közepén Amerikában megmutatott Californiája annyira elegáns, mint egy személyre szabott olasz öltöny: pont ott mutatja meg az izmokat ahol kell, de közben nem esik a túlzott vastagítás hibája, mint sok amerikai vagy japán túracirkáló. Tökéletes, nem?

Na és a lányok - majd' minden motorra jutott belőlük, készségesen mosolyognak, mi meg szorgalmasan fotózunk. Ettől jó egy kiállítás.