1,2 liter száz kilométerre? Yamahával lehetséges!

2012.12.11. 14:22

A Yamaha igazából tudja, hogy kell spórolni, csak nem teszi lehetővé, hogy mi, Európában olcsón közlekedjünk. A thai piacon frissen bemutatott Spark 115i léghűtéses egyhengeres, melyen YEC_FI benzinbefecskendő dolgozik az alacsony fogyasztásért – 84,14 kilométert tehetünk megy egy liter benzinnel, ami még a legendás Honda Super Cub-nál is kedvezőbb.

A helyi gyártású gép rendkívül erős konkurencia közé érkezik: az ázsiai ország piacán évi kétmillió motort adnak el – az automata és váltós gépek aránya nagyjából fele-fele. A röpsúlyos kuplunggal szerelt, nyomatékot ígérő gép biztos sikerre számíthat: az underbone kategória döbbenetesen népszerű. Az első évben 140 ezer darab eladását tervezik.

A gyáriak kiemelték a kompakt testet, amely a városi forgalomban praktikus, de a méret nem megy a helykínálat rovására. Az önindító mellett berúgó is található – nem kell aggódni, halott akkumulátor esetében is van esély a továbbjutásra.

 

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.