Kínaiak jönnek a TT-re

2013.01.11. 11:12

Évtizedekkel ezelőtt óriási szenzáció volt, amikor a japánok 1959-ben először jöttek át versenyezni: a nézők és a konkurensek is hitetlenül és érdeklődve bámulták gépeiket az Isle of Man TT-n. Most hasonló a helyzet, csak a Honda helyett a kínaiak jönnek: a CF Moto angol márkája, a WK rajthoz áll a legendás utcai verseny Lightweight kategóriájában.

A 650-es gépet az ausztrál David Johnson vezeti majd – nem újonc, 2010-ben indult először, sikeresen teljesítette a Superstock és Superbike kategóriát. A WK-s Henry Maplethorpe elmondta:„Büszkék vagyunk és nagyon izgatottak – ez egy új korszak nem csak a kínai motorok, hanem a világ számára is. A fejlesztést és a felkészítést a Hampshire Motorcycles végzi – teljes támogatottságunkat élvezik. A kínai CF anyacég is figyelemmel kíséri munkánkat, érzik az esemény jelentőségét.”

A kép forrása: mcnews

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.