Megújul a Triumph rakétája

2013.01.18. 17:35 Módosítva: 2013.01.18. 17:35

A Triumph szinte sokkolóan nagy blokkal mutatta be 2004-ben a Rocket III-at – a 2294 köbcentis háromhengeresnél nagyobbat motorkerékpárba korábban még nem szereltek. Ezzel az óriáscirkáló eddig sem volt gyenge, de 142 lóerejét erre a modellévre tovább hizlalták.

A Rocket III Roadsterben már 148 lóerőt tud a 2,3 literes vízhűtéses, csúcsnyomatéka 221 newtonméter – kiiktatták ugyanis az előző modellekben meglévő elektronikus korlátozást. A Roadster a modellcsalád többi tagjánál sportosabb üléspozíciója is a megnövelt teljesítményhez igazodik, az ABS pedig alapfelszereltség.

Bár a sportosabb karaktert a motor külsejében is igyekszik érzékeltetni a brit gyártó, igazán nagy változtatásokat nem végeztek a Roadsteren: megtartották az ikerfényszórót, a krómozott alkatrészek többségét viszont feketére festették. A Rocket III Roadster kétféle fényezéssel rendelhető: a metálfekete kivitel sárvédőin és tankján piros csíkok futnak végig, a matt feketéén pedig fehérek.

A Roadsterrel ellentétben a Touring ugyan nem lett erősebb, de próbálták még kényelmesebbé és biztonságosabbá tenni a túrázók számára. A króm bukócső és az utas háttámlája egyaránt az alapfelszereltséghez tartoznak, az üléseket átdolgozták. Szériában járnak a motorhoz a 36 literes túradobozok is.