Csoda történt Japánban

2013.01.30. 12:43

Nálunk még újdonság, Japánban mér bevált sikermodell a Honda CB1100. Az ázsiai ország ismert specialistája, a Whitehouse izgalmas átalakító-szetteket kínál a régies sornégyeshez: a hatvanas évek végének csodája igenis megismételhető.

Az egyik motor neve Hakofugu Cafe – a név a pöttyös tengeri halra, a Lactophrys bicaudalisra utal. A munka nem okozott radikális változást, leginkább szépészeti beavatkozás történt, de az igazán jót tett a már gyárilag is kiváló léghűtésesnek.

Mesterien formált alu idomok teszik szívbe markolóvá az összképet, az arányokat nagyon jól eltalálták a japán motorépítők. A négy a négybe kipufogó szinte észrevétlen mattfekete színe miatt, de sokkal izgalmasabb, mint a gyáriak krómozott rendszere.

Kicsit szolídabb, de annál szemrevalóbb a K10. Itt a régi CB750 formatervét húzták rá az új motorra – a végeredmény hibátlan lett, a felületes szemlélőt simán meg lehet téveszteni az 1100-assal. A kockásra varrt ülés, a nagy tank és a gyémánt-logós panel még mindig bizonyítja, mennyire jól eltalálták 1968-ban az eredeti sornégyes külsejét.

Önöknek melyik tetszik? A gyári, a Hakofogu vagy a K10?