Íme, az amerikai zsákutca?

2013.01.31. 11:27

A Motus az a gyártó, akire igazából semmi szükség nincsen, de ennek ellenére megpróbálnak érvényesülni. A piac szabad, megtehetik – ki tudja, ha jól keverik a kártyát, akár még érvényesülhetnek is, bár világsikerre még a legoptimistábbak sem számítanak.

A konstrukció lényege egy V4-es; az amerikaiak nem tudnak szabadulna az effajta építéstől. Az 1650-es folyadékhűtésest egy Chevrolet V8 Small Block forgattyúsházát félbe vágva alakították ki. A túramotor teljesítménye 160 lóerő.

Mivel az autós eredet nem teszi lehetővé az űrtechnikát, a Motus MST is aránylag egyszerű: nyomórudas vezérléssel mozgatva hengerenként két szelep teszi a dolgát. A formatervező szakított a cruiser-kényszerrel, helyette kellemes túrasport köntöst adott a gépre.

Az aránylag hosszúra nyúlt prototípus-fázis után elindult a sorozatgyártás. Aki ilyet szeretne, 10220 dollárt tegyen félre (2,27 millió forint, meg ugye a vám és a járulékos költségek), plusz érdeklődje meg, van-e európai homologizációja az amerikai négyhengeresnek.