Talmácsi állkapcsát, Németh kulcscsontját törte

2013.02.24. 08:49

A Supersport kategóriában versenyző Talmácsi Gábor a pénteki szabadedzésen elszenvedett balesete következtében kihagyni kényszerül a Superbike gyorsaságimotoros-világbajnokság vasárnapi, ausztráliai idénynyitó viadalát.

A 2007-ben a 125-ösök kategóriájában világbajnok magyar motoros a körülményekhez képest kielégítő állapotban van, de azóta is kórházban ápolják, s nem állhat rajthoz a Phillip Island-i vb-futamon.

A 31 éves pilóta egy olajfolton megcsúszva esett el az első szabadedzésén, s rövid időre eszméletét vesztette. Az elvégzett újabb vizsgálatok kiderítették, hogy a fejét ért erős ütés hatására folyadék keletkezett a koponyájában, melynek felszívódási ideje legalább öt-hat nap, valamint eltört az alsó álkapcsa. Talmácsi a bal bokáján is komoly zúzódásokat szenvedett, emiatt egyelőre nem tud lábra állni, és az esés következtében a válláról is csúnyán lehorzsolódott a bőr.

Ez a hétvége nekünk, magyaroknak nagyon rosszul alakult: pénteken Németh Balázs, H-Moto Team 24 éves versenyzője is megsérült, az időmérőn bukott, eltörte a kulcscsontját.