36,6 millió forintos motor

2013.03.06. 11:50

Nem illik anyagiasnak lenni, nem szép dolog más zsebében turkálni, de annyira nehéz nem feltenni a kérdést: ki ad egy új motorért 36,65 millió forintot, vagyis 120 ezer eurót? A luxus-sportkocsijairól ismert Hamann-Motorsport mégis megpróbál vevőt találni – azoknak adná el németes ízléssel formált customját, akik már egy-egy autójukért kifizettek 60-80 millió forintnyi eurót.

A Soltador fantázianevű gép a genfi autószalonon kelleti magát – a limitált, ötdarabos példányszámban készülő low-rider az Ulm melleti Laupheimben készült a 24 embert alkalmazó manufakturánál. A kiállított darabra régi Porsche versenyautók rajzai és Steve Mcqueen képe került; a látványt fekete és arany elemek dobják föl.

Az 1900 köbcentis V2-es léghűtésest az amerikai S&S-től vásárolták, teljesítménye 160 lóerő 2380-as fordulaton. A 290 kilós motor gyorsulása 3,3 másodperc százra. A kerekek mérete elöl hátul 18 hüvelyk; az első gumi 130-as, míg hátra motorozhatatlanságot biztosító 280-ast szereltek. A felniket a Hamann tervezte.

Önöknek tetszik? Mi kevesebb pénzért is láttunk már sokkal szebbet.

 

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.