Becsületrend a motorosnak

2013.03.14. 14:46

Becsületrenddel tüntette ki az őt támogató Éjszakai Farkasok nevű klub vezetőjét, a Sebész becenévre hallgató ismert motorost az orosz államfő. Alekszandr Zaldosztanovnak a fiatalok hazafias nevelésében és a haza védői emlékének megörökítésében végzett tevékenységéért ítélte meg a magas állami elismerést .

A motoros klub vezetője Vlagyimir Putyin megbízottja volt a tavaly márciusi elnökválasztási kampányban, és mint ilyen, meghívást kapott a Kremlben rendezett ünnepélyes elnöki beiktatásra is. Mi több, az orosz államfő tavaly júliusban Viktor Janukovics ukrán elnököt is megvárakoztatta, mivel a Krím-félszigeti Jaltában tartott találkozó előtt váratlan kitérőt tett és meglátogatta Sebészt és az Éjszakai Farkasok Szevasztopol mellett felütött táborát.

2012-ben Vlagyimir Putyin másik kedvence, Nyikolaj Rasztorgujev, a hazafias szerzeményeket játszó orosz Ljube rockegyüttes vezetője részesült a magas állami kitüntetésben. Az együttes az orosz államfő megválasztását ünneplő tömeg előtt is fellépett tavaly márciusban a moszkvai Manyezs téren.