KTM robogó: a forma agresszív

2013.03.24. 08:14

Nagyjából öt éve rebesgetik, hogy a KTM sportrobogót készít. Annyit olvastunk már konspiratív tervekről, hogy a felröppenő álhírekre már csak bólogattunk, persze, persze... Erre az osztrákok nagy csendben mégiscsak meglépték: a tokiói motorkiállításon bemutattál az E-Speedet, az elektromos robogójuk prototípusát.

Ha belegondolunk, kézenfekvő volt, hisz a Freeride-E villanyos terepmotorjuk már kész – elég annak a technológiáját átfésülni és átültetni a Gerald Kiska által megrajzolt kiskerekűbe. A térhálós acélváz és a műanyag elemek természetesen a kötelező fekete-narancs-fehér színben kelletik magukat: a mattighofeniek által elképzelt környezetkímélő jármű teljesítménye 15 lóerő és 36 Nm – ezzel még az európai A1 (B125) jogosítványkategóriába is beleférnének.

Stefan Pierer, a KTM vezetője elmondta, hogy terveik szerint pont azokra a helyekre szánják elektromos járműveiket, ahová a zaj és a szennyezés nem való: a természetbe és a nagyvárosok amúgy is terhelt szívébe. A rövid távokra, munkába és iskolába járásra tervezett robogó gyártásról egyelőre nincs pontos információ – annyi biztos, hogy a szegmens erősödik, így elképzelhető, hogy a cég a mihamarabbi szériagyártás mellett dönt.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.