Régi idők szelleme

2013.03.30. 08:58

A Párizs-Madrid útvonalon, még éppen a francia oldalon fekszik Bayonne városa. A baszk Bayonne híres arról hogy a spanyolokhoz hasonlóan itt is rendeznek bikaviadalokat, ráadásul már időtlen-idők óta. Most pedig a Ruleshaker Motorcycles-szel bővült a hírességek köre.

Az ő legutóbbi munkájuk ez a Honda CB750. Iban, a főnök vonzódása a hetvenes évek motorsport világához egyértelműen érződik a motoron, erre utal a név is, Old Spirit. A váz nagyjából érintetlen maradt, amely alkatrészeket lehetett, a súlycsökkentés miatt alumíniumra cserélték. A gyári légszűrőház helyét két K&N sportszűrő vette át, és hajlítottak hozzá oldalanként egy 4:2-be kipufogórendszert. A műszaki változtatások ezzel ki is merültek - a bevált soros négyest nem is nagyon kell piszkálni.

Nem lehet kiemelni egy részletet és ráfogni, hogy pont az kelt azonnali birtoklási vágyat az emberben. A fejidom, az ülés, a lámpatestek mind arról tanúskodnak, hogy alaposan átgondolták, mit is akarnak. A fehér fényezés és a körbe futó kék csík pedig telitalálat a retró formához.

Egyetlen negatívumként a kilométeróra kék ledes világítását említhetjük, de ez már kicsit kákán csomót keresés. Láttunk már más CB átépítéseket is, jókat és rosszakat, mindenesetre kevés sikerült ennyire elegánsra. Ami az árakat illeti, nincsenek teljesen elszállva a srácok, egy korábbi állapotában 5200 eurót kértek a motorért.