Kalandtúra a Balatonnál

2013.04.03. 16:21

Vettél motort, de csak cél nélkül bolyongasz? Ideje változtatni: 2013. július 27-én ismét megrendezik a Karasna-Kaland motoros kalandtúrát, melynek helyszíne a Balaton-felvidék lesz. Az indítás és a díjátadással egybekötött vacsora helye Balatonfűzfő. A túra távja 250-300 kilométer.

Tavaly debütált a rendezvény, így a szervezők idén még nagyobb létszámra számítanak. Az előző évben 32 csapat nevezett, ami 64 motort jelentett – összesen 92 fő vett részt a rendezvényen. A kalandtúra célja Magyarország szépségeinek és értékeinek megismertetése és a felelősségteljes, figyelmes motorozásra nevelés.

Mindenki nevezhet, aki betöltötte a 18. életévét és rendelkezik a motorkerékpárjának megfelelő vezetői engedéllyel. Kizárólag közúton zajlik majd a megmérettetés, szilárd útburkolaton. A nevezés csapatonként lehetséges, egy csapat két motorból áll. Utast természetesen lehet hozni.

A csapatokat 5 perces időközönként indítják. Az útvonalat egy, a rajt pillanataiban kiadott itiner alapján kell teljesíteni, amiben rejtvények és műveltségi kérdések segítségével rejtették el az útvonalat. Ezek helyes megfejtésével jutnak el a versenyzők a kijelölt útvonalon a célba.

Aki eltéved és ezáltal plusz vagy mínusz kilométereket gyűjt a referencia távhoz képest, pontlevonásban részesül. A túra során több ellenőrzőponton is át kell majd haladni, ahol étel-ital és értékes pontokért további feladatok várják a versenyzőket.

A célban eredményhirdetéssel és a nyeremények átadásával egybekötött vacsora várja a résztvevőket. Idén a kalandtúra kiegészül egy jótékonysági programmal is, melynek keretein belül a szervezők és a résztvevők a Minden Gyerek Lakjon Jól és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével támogatják a rászorulókat.

A részletekről, szabályokról és a nevezési díjakról a rendezvény weboldalán mindenki találhat bővebb információt.