Eladó a bajnok motorja

2013.04.06. 07:31

Kenny Roberts Juniornak nem volt könnyű dolga Moto GP-pályafutása kezdetén: meg kellett küzdenie azzal a nyomással, melyet háromszoros világbajnok édesapja miatt helyezett rá a közvélemény.

Az ifjabbik Roberts 1996-ban került fel az akkor ötszáz köbcentis királykategóriába, majd – a kezdeti yamahás évek után – 1999-ben a gyári Suzuki csapathoz szerződött. Bár első suzukis évében lemaradt a bajnoki címről, 2000-ben már sikerült megnyernie azt, maga mögé utasítva Valentino Rossit és Max Biaggit. Ezzel Robertsék lettek az első olyan apa-fia páros, melynek mindkét tagja győzni tudott a Moto GP legnagyobb géposztályában.

Kenny Roberts Jr. rajongói most egy igazi különlegességre licitálhatnak: eladóvá vált az a Yamaha YZR500-as, mellyel az amerikai versenyző bemutatkozott az ötszázasok közt. Újoncként a tizenharmadik helyen végzett a motorral, szezonbeli legjobb eredményét Brnóban érte el, ahol negyedikként futott be.

A teljesen eredeti Marlboro-Yamaha úgy kerül eladásra, ahogyan a versenypályán használták: 500 köbcentis V4-es blokkal, Brembo fékekkel és Michelin-versenygumikkal – potom 200 ezer dollárért (46 millió forint) most bárki megveheti.