Most öltöztet is a Morini

2013.04.10. 07:42

Igen nehéz időket élt meg a közelmúltban a Moto Morini: az 1937-ben alapított márkát sokan már temették, ám tavaly feltámadt poraiból, és egy kifejezetten szép V2-es sportmotorral tért vissza. Igaz, a 130 lóerős Rebello 1200 Giubileo limitált példányszámban készült, mindössze hatszázat gyártottak belőle.

Nem koptak ki a kínálatból ugyanakkor olyan régebbi modellek sem, mint a Granpasso, a Corsaro és a Scrambler – ezeket új színekkel és némi kedvezménnyel kínálták. Most ismét a Scrambler 1200-zal próbálnak vásárlókat fogni: kiadták a Purple Raint (Lila Eső).

A technikához nem nyúltak, de a motort – mint annak fantázianeve is mutatja – lilára fényezték, és ráaggatták azokat az extrákat, amelyeket már a tavalyi, terepszínű kiadás is megkapott: védőrácsot a fényszóró elé, króm hővédő lemezeket a kipufogódobokra és egy kis bőrtáskát.

A kiegészítők sora azonban nem merül ki ennyiben, hiszen a motorosra is gondoltak a Morininél: a vásárlókat vízálló dzsekivel, pulóverrel, nadrággal és hátizsákkal próbálják magukhoz csalogatni. A Scrambler 1200-ért 10900 eurót (3,2 millió forintot) kérnek az olaszok – az ajándék kiegészítők összértéke pedig 2000 euró (600 ezer forint).