Megvan a Ducati új vezérigazgatója

2013.04.19. 13:32

A hét elején láttak napvilágot azok a találgatások, melyek szerint a Ducati vezérigazgatója az Alitalia légitársaságnál vállal szerepet, ezért búcsút int az olasz motorgyártónak. Gabriele Del Torchio már akkor sem cáfolta az értesüléseket, most pedig már az utód is megvan.

A Ducatit is irányító Audi AG elnöke, Rupert Stadler sajtóközleményben jelentette be a váltást, és méltatta Del Torchiót, kiemelve, hogy igen nehéz gazdasági helyzeten segítette át a legnevesebb olasz motormárkát. A bolognai vállalatnál töltött hat évet maga a leköszönő vezérigazgató is pozitívan értékelte.

Az új vezérigazgató Claudio Domenicali lesz, aki 1991-ben, projektvezetőként kezdett a Ducatinál dolgozni, majd 1999-ben a motorsportrészleg vezetője lett, 2005-ben pedig kutatás-fejlesztési igazgató. 2012-ben, miután az Audi felvásárolta a vállalatot, az igazgatótanácsba is beválasztották. Nem meglepő tehát, hogy kinevezését is az eddigiekben megszerzett rengeteg tapasztalatával indokolták.

A várakozásoknak megfelelően Del Torchio az Alitalia nevű olasz légitársaság vezetőségében kaphat majd feladatot, de hivatalos kinevezés egyelőre nem történt.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.