Két éven belül jön a KTM robogója

2013.04.27. 07:47

A KTM-et már évek óta foglalkoztatja az elektromos motorok gyártásának gondolata. A Freeride E névre keresztelt enduróval már korábban elkészültek, sőt egy igen hosszú tesztelési szakasz is kezdetét vette. Az értékesítés megindításáról számos találgatás és ígéret felmerült, most azonban úgy tűnik, 2014-ben végre tényleg megérkezhet az új modell.

Harald Plöckinger, az osztrák márka vezetőségi tagja szerint nemcsak az elektromos enduró érkezése közeleg, de az idén márciusban, Tokióban bemutatott robogó, az E-Speed is kapható lehet két éven belül. Az agresszív formájú városi gép koncepciója úgy tűnik, elég nagy sikert aratott ahhoz, hogy a gyáriak elhatározzák magukat a szériagyártás mellett.

A Gerald Kiska által megrajzolt robogóval a nagyvárosok terhelését igyekszik csökkenteni a KTM, a Freeride E műszaki alapjainak átültetésével próbálnak tenni a zaj és a környezetszennyezés ellen - persze arról szó sincs, hogy a jövőben a hagyományos motorok fejlesztését hanyagolnák.

A 2015-ben érkező E-Speed áráról még nincsenek információk, a Freeride E esetében pedig 10 ezer euró (3 millió forint) alatti összegről szólnak a hírek.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.