Tízéves a Riga Klub

2013.04.28. 07:02

Időszaki tárlattal ünnepli fennállása tizedik évfordulóját a Magyar Riga Motoros Klub. A kiállítást április 26-án nyitották meg a Közlekedési Múzeumban, és igyekeznek a veterán mopedek lehető legszélesebb palettáját bemutatni.

A népszerűbb modellek – mint a Riga 12 és a Verhovina 3 - mellett olyan, kevésbé ismert gépek is megtekinthetők, mint a szovjet laktanyák egykori futármotorja, a Riga 11-es. A skála ráadásul korban is meglehetősen széles: az 1966-os gyártású, kerékpárformájú MV-től egészen az 1990-es Stelláig terjed, mely a gyár utolsó próbálkozásainak egyikét jelentette.

A klubot 2003-ban hozták létre, egy évvel később pedig már ott voltak a Kelet-Európai Járműipar Göngyszemeinek Seregszemléjén, a Fővárosi Autópiacon, ahol gyorsan a figyelem középpontjába kerültek. Azóta számos találkozón, Oldtimer Expókon és Old Motors börzéken is részt vettek, a Velodrom Millenárison pedig egyik legrégebbi motorjukkal körözgettek.

Az ünneplés persze nem ér véget ennyivel: júliusban ismét a Velodrom oválján láthatuk majd negyvennel száguldani az egykori rigai Vörös Csillag Motorgyár mopedjeit.