Persze, hogy idén is ők győznek

2013.05.08. 09:13

Ahhoz semmi kétség sem fér, hogy a KTM szinte mindent versenyt megnyer majd idén is, amit terepen rendeznek. Az osztrákok már évekkel ezelőtt elkapták a fonalat, és jól megmarkolták végén a csomót.

Ugyan még csak május van, de már elkezdték megszellőztetni a 2014-es modelljeiket. Egyik kedvencünk a 450 EXC Six Days Sardinia: négyütemű motorja teljesítményét hivatalosan nem adják meg, de biztos, hogy nagyon durván mozgatja a teletankolva is csak 111,5 kilós endurót.

Két Eaton olajpumpa tolja a kenőanyagot. A KTM berúgóval és önindítóval is üzembe helyezhető – ez a kényelmi luxus már évek óta jelen van a versenypályákon is. A futóművet természetesen a WP szállítja, a PDS5018 DCC rendszer elöl 292, hátul 335 milliméter rugóutat biztosít. Az első féktárcsa 260, a hátsó 220 milliméter átmérőjű.

Hogy ne csak a száraz adatokat kelljen megemészteni, nézzünk bele az osztrákok legújabb promó videójába: a 2014-es terepes gépeikkel tényleg megmutatják azt, hogy mire képesek motorjaik a hozzáértők kezében.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.