Jöhetnek az olcsó Huskyk

2013.05.09. 07:11

Idén ünnepli fennállása száztizedik évfordulóját a Husqvarna. A svéd márka számára ez az év egyáltalán nem volt eseménymentes, hiszen január végén felröppentek a találgatások, hogy tulajdonosa, a BMW megválik tőle, alig egy nappal később pedig már hivatalossá is vált, hogy a KTM ügyvezető igazgatójának cége, a Pierer Industrie AG veszi át a Huskyt.

Olaszországi értesülések szerint az átvételt követően a raktárakból mintegy 11-12 ezer új motorkerékpár került elő, melyeket a Husqvarna nem tudott értékesíteni – ez több mint egyéves termelésnek felel meg. A hírek szerint születésnapi akcióval próbálják kisöpörni a visszamaradt készletet: egyes utcai- és terepmodelleket - többek közt a Nuda 900-at, a Strada 650-et, a TE310-et és a TC250-et – harminc százalékos kedvezménnyel kínálják majd.

A Husqvarnánál zajló változások - és a kereslethez képest jelentős túltermelés - miatt a vállalat varesei üzemének dolgozói nem tudhatják biztonságban állásukat, komoly leépítésre, tömeges elbocsátásokra kerülhet sor a közeljövőben. Igaz, ezt a lépést várhatóan hosszú tárgyalások előzik majd meg.