Interneten bukott le a gyorshajtó motoros

2013.05.12. 07:39

Még tavaly nyáron érték gyorshajtáson Andrew Kellyt a nagy-britanniai Leeds környékén. A férfi a 70 mérföld/órás (112 km/h) megengedett sebesség helyett 120 mérföld/órával (193 km/h) hajtott, amikor lencsevégre kapták.

Kelly ezt követően egy internetes fórumon próbált megoldást találni arra, hogyan is úszhatná meg a büntetést, és azt is leírta, hogyan sikerült korábban elbliccelnie egy parkolási bírságot: hamis szervizszámlákat mutatott be a rendőrségnek, azt állítva, hogy autója éppen javítás alatt állt a kérdéses időpontban.

A fórumozók a jelek szerint megelégelték Kelly viselkedését, illetve hazugságait, és értesítették a rendőrséget. A motoros ezúttal azzal próbált védekezni, hogy a motort éppen el akarja adni, a gyorshajtást pedig egy lehetséges vevő követte el a próbaúton. Érvelése akkor bukott meg, amikor a rendőrök megtalálták motorosruháját, mely megegyezett a felvételeken látottakkal - ezt követően már Kelly is beismerte, hogy ő ült a motoron.

A rendőrség lefoglalta a gyorshajtó motoros számítógépét és motoros felszerelését, sőt megtalálták a korábbi parkolási bírsággal kapcsolatos papírokat is. Kellyt végül nyolc hónap börtönre ítélték, a sebességtúllépésért pedig büntetőpontokat is kapott.