Lopakodót a hadseregnek

2013.05.13. 08:15

Az amerikai hadsereggel közösen fejlesztette új modelljét, az MMX-et a Zero Motorcycles. A kaliforniai székhelyű gyártó célja egy olyan motor megépítése volt, amely amellett, hogy csendesen, lopakodószerűen leküzdi a nehezebb terepeket, megfelel a katonák különleges igényeinek is.

Az MX-en alapuló elektromos katonai gép 27, illetve 54 lóerős villanymotorral is elérhető, ezek nedvesség elleni védelmét továbbfejlesztették, így az MMX számára az sem jelent gondot, ha folyón kell átgázolnia – a gyártó egészen egyméteres mélységig biztosítja a vízhatlanságot. A motort infravörös rendszer telepítésére is előkészítették, emellett kulcsnélküli indítást, módosított lábtartót, kézvédő idomot és vontatókötelet is kapott.

A katonai MMX-ek már tesztelés alatt állnak, az amerikai gyártó igyekszik meggyőződni arról, hogy motorjai elviselik a komolyabb igénybevételt is. A Zerónál természetesen nagyon büszkék arra, hogy együttműködhetnek a hadsereggel, ígéreteik szerint a most megszerzett tapasztalatokat a jövőben a civil modelleknél – így a következő MX, FX és XU esetében – is felhasználják majd.