Indian: a törzsfőnök visszatér

2013.05.14. 08:09

A Polaris még 2011-ben vásárolta meg a nagy múltra visszatekintő – 1901-ben alapított – Indian motormárkát, így megmentve attól, hogy eltűnjön a süllyesztőben. A tulajdonosváltás után elkészült első motor egy Chief volt – most éppen ezt a típust újítják meg, elhagyva a korábbi S&S blokkot.

Az új fejlesztésű, 1819 köbcentis, V2-es Thunderstroke 111-et már márciusban bemutatták, mostanra pedig a köré épülő motorkerékpár is elkészült: a gyáriak kiadták az első teaser-fotót és –videót az új gépről. Ezek egyelőre persze nem mutatnak túl sokat, a videón például csak bizonyos részleteket, valamint a motor árnyékát láthatjuk, de az eddigi egyetlen hivatalos képen azért már jobban láthatók a körvonalak – a stílus természetesen a klasszikus Indianeket idézi.

A hivatalos bemutatásra néhány hónapot még várni kell: az augusztus 3. és 7. közt zajló Sturgis Motorcycle Rallyn leplezik le a Chiefet. Az amerikai gyártó addig még remélhetőleg jelentkezik újabb fotókkal, műszaki adatokkal – egyelőre az új Thunderstroke blokk néhány paraméterén kívül csak az árat hozták nyilvánosságra: a bevezetéskor 18999 dollárért (4,3 millió forintért) kínálják majd a legújabb Indiant.