Terepen erősít a Honda

2013.05.15. 07:48

A korábban kiadott teaser-videó alapján még csak találgatni lehetett, most azonban fény derült a Honda titkára: a japán gyártó két krosszgépét is felfrissítette. A CRF250R komolyabb változáson ment keresztül, de a tavaly bemutatott új CRF450R-t is tovább finomították: mind a hobbimotorosok, mind pedig a versenyzők könnyebben kezelhető, élvezhetőbb motorokat kapnak.

A CRF250R teljesen új alumínium vázat kapott, mellyel a motor súlypontja alacsonyabbra került, a dupla kipufogó pedig részben a jobb egyensúlyt szolgálja. A 249 köbcentis blokkon is módosítottak a japánok, új dugattyút és hengerfejet készítettek, emellett a sebességváltót és az üzemanyag-befecskendező rendszert is átdolgozták, a benzintank kapacitását 5,7 literről 6,3-re növelték.

A nagyobbik terepes Honda, a CRF450R az előző modellévre teljesen megújult, így most csak finomításokat végeztek rajta a gyáriak. A 449 köbcentis blokkot továbbfejlesztették, a CRF250R-hez hasonlóan új befecskendező rendszert is kapott; megnövelték a fordulatszám-tartományt, egyenletesebb lett a nyomatékleadás és jobb a gázreakció. Fejlesztésen esett át a 48 milliméteres KYB légrugós első villa is.

A CRF450R augusztusban, negyedliteres társa azonban csak egy hónappal később, szeptemberben érkezik meg a kereskedésekbe. Mindkét terepes Honda piros-fehérben lesz majd kapható, az árazásról viszont egyelőre még nem adott ki információt a japán motorgyártó.