A legdurvább biznisz

2013.05.16. 16:22

A közelmúltban beszámoltunk arról, hogy az osztrák KTM, Európa legnagyobb motorgyártója, mellesleg a Husaberg tulajdonosa, az ügyvezető Stefan Pierer cégén keresztül megvette a BMW-től az egykor svéd, ma olasz Husqvarnát. Bonyolult, mi? Mi is csak kapkodjuk a fejünket.

A múlt heti hírek szerint az eladatlan Husky modellek jelentős árengedménnyel kaphatók, köztük az olyan csemegék is, mint a 900 Nuda. A legfrissebb hírek szerint mégsem bocsátanak el 212 alkalmazottat Varesében, de jelentős átszervezések várhatók. Az első változás leginkább jogi: a székhely már hivatalosan is átkerült Ausztriába, vagyis az egykori svéd, majd olasz cég immár osztrákká vált.

Hogy tovább keveredjen a nagy terepes teleregény történeti szála, a szintén KTM tulajdonában levő, szintén svéd eredetű Husaberg márkát viszont megszüntetik, pontosabban visszatér elhagyott anyja ölelő karjai közé a Husqvarnához, de a név nem marad meg. A Pierer-éra első saját modelljeit az októberi motorkiállításokon mutatják be. A gyár közleménye szerint a régi gépek alkatrészellátása zavartalanul megy tovább.